leetszhin
超高質火鍋放題,認住千海快啲嚟
leetszhin
2025-11-11
關注
餐廳:千海水產海鮮火鍋放題 (九龍灣)
地址:九龍灣牛頭角道77號淘大商場3期2樓S154, S162及S155-S158號舖

可以話喺我近幾年去過性價比最高嘅一間火鍋放題店——千海水產海鮮火鍋放題,平日嘅午市火鍋放題只需要$298,就可以由12pm食到4pm食足4個鐘,食物、甜品同飲品嘅種類真喺多到令人喜出望外🤩

一入門口就見到自助撈海鮮區,十幾款生猛海鮮無限任你食,店員仲不停補貨唔使驚會俾人拎晒冇得食,當中有大頭蝦🦐、美國蜆、沙白、鮑魚、三點蟹🦀、花甲等,蟹同鮑魚會由店員即場幫你處理好先俾你拎返埋位煮嚟食,夠晒貼心💕

餐廳佔地幾千呎相當大,就連等候區都可以坐到十幾廿個人,仲有糖果同朱古力俾你食住等位🍬,當然唔想等嘅就記得早啲訂位喇,因為呢度都幾多人過嚟幫襯🔥

坐低之後就scan QR code揀湯底,9款選擇各有不同,而我就揀咗鮮香味十足嘅龍蝦頭湯🦞,肉類有4款可以揀,
分別有美國牛肩胛、澳洲M5和牛、澳洲羊肉同美國豬梅肉🐷,肉質都幾新鮮唔喺雪藏肉,我尤其鍾意和牛同羊肉嘅羶香🤤

燒物熟食嘅選擇亦唔少,鹽燒牛舌、
鐵板鵝肝多士、燒香草羊胺、皇牌燒乳鴿王,聽個名都知唔可以唔食😎,基本上叫得嘅嘢食都喺即叫即整,所以食嘅時候仲喺熱辣辣😋

自助吧劃分咗火鍋配料區、熟食區、甜品區、前菜區、生果區、飲品區;必食推介有生蠔🦪、花膠、魚肚、象拔蚌片,
不得不提嘅又點少得從未見過嘅蛇羹同綿綿蟹粥?仲有蝦餃、燒賣、小籠包,款式之多真喺想每款試勻都試唔晒😂

甜品方面就必食滋補養顏嘅海燕窩椰汁燉木瓜同人氣烤榴槤,食多幾舊都即刻回本,
仲未數到十幾廿款自製甜品、涼粉、軟雪糕🍦,
同任你食嘅Häagen-Dazs雪糕;
最後飲埋自家製港式奶茶、青檸汁,清酒🍶、梅酒、白酒、燒酒、啤酒同樣任飲唔嬲🍻,真心可以飲飽食醉捧住個大肚腩返屋企🫃

順帶一提,千海水產仲有會員制度,無論做基本會員定喺消費滿$3000成為星級會員,都一樣有大把着數等你攞,鍾意食火鍋放題嘅你千祈唔好錯過喇😍