2022-06-21
睇完某youtuber 介始呢個海鮮火鍋,即刻就book 枱嚟試下。餐廳唔算好大,不過座位都寬敞。叫咗個藥膳湯底,個湯愈煲愈香濃,個味都幾好。首先就嚟個海鮮拼盤,每人有半隻龍蝦,鮑魚、蟶子、桶蠔就各一,其他海鮮,好似蝦呀,龍躉個啲就任叫。個龍蝦超級新鮮,肉質彈牙,唔係冰鮮貨。食完都可以請餐廳幫你斬開埋個頭,個頭都好有肉同膏。其他海鮮都好新鮮,啖啖肉。其他配料選擇唔算多,但都好食。M5和牛都好靚,係任食火鍋嚟講算係高汁牛。黑豚肉都幾好食。黑椒牛丸有驚喜,一食就爆汁,勁似振興嗰隻牛丸。芋泥貢丸就係第一次食,都幾過癮。仲有兩款甜品,椰汁桂花糕同埋紅棗糕,兩款都幾好食。紅白酒都係任飲。買單加埋+1 ,每位333 ,但啲嘢食高質,我覺得都幾抵食。