2021-06-08
👧🏻😋👅🍽✨一汁一菜 Ichijuissai (觀塘APM) 外賣自取專門店-❣️一杯杯有埋蓋好企理好乾淨, 飯/湯/汁/小食, 全部都分開裝❣️好多款式但主要有3個set規限返, 選擇困難症都輕鬆揀! 唔同餐仲岩晒唔同budget同食量既人❣️你睇佢細細兜我仲驚唔夠飽, 叫左好多, 最後食到捧住個肚, 但好好味都係一滴都冇嘥✨-🍱套餐🍱Set A 有 湯+珍珠米飯 $49 / $59 Set B 有 湯+一品料理+珍珠米飯 $69 / $79 ✨Set C 有 湯+咖喱飯 $89 ✨Set A & B 如果揀3款貴湯就貴$10, Set C 就冇限制, 我地叫左兩個Set C所以唔執輸都揀左兩個貴湯 🤣-🥣湯🥣1️⃣一汁一菜和牛羅宋湯 (Set C包, 單價$49)✨超級濃, 個和牛好出仲有肉同蔬菜 (所以就話唔驚唔夠飽🤫)✨落左少少新鮮檸檬令佢好開胃-2️⃣法式龍蝦濃湯 - 期間限定 (Set C包, 單價$49)✨勁香同好creamy✨入面仲有龍蝦仔既肉- 🍛咖哩飯🍛1️⃣濃香牛肉野菌咖哩飯 (Set C包, 單價$59)✨咖哩味較重, 但始終係日式所以都唔辣嫁✨牛肉俾好多唔吝嗇-2️⃣和風番茄雞肉咖
🍱套餐🍱
Set A 有 湯+珍珠米飯 $49 / $59
Set B 有 湯+一品料理+珍珠米飯 $69 / $79
✨Set C 有 湯+咖喱飯 $89 ✨
🥣湯🥣
1️⃣一汁一菜和牛羅宋湯 (Set C包, 單價$49)
✨落左少少新鮮檸檬令佢好開胃
✨勁香同好creamy
✨入面仲有龍蝦仔既肉
🍛咖哩飯🍛
1️⃣濃香牛肉野菌咖哩飯 (Set C包, 單價$59)
✨咖哩味較重, 但始終係日式所以都唔辣嫁
✨牛肉俾好多唔吝嗇
2️⃣和風番茄雞肉咖哩飯 (Set C包, 單價$59)
✨酸味味好開胃, 買完外賣返去開蓋仲以為呢個係羅宋湯🤣 咦但點解有肉既
✨仲咁大舊肉? 仲有埋雞皮! 哈哈原來係個咖哩汁黎; 個面仲鋪左少少蓮藕, 日式食品既細心位真係好極緻
🍢一品料理🍢
1️⃣番茄菠菜芝士雞肉卷 (Set追加 $20, 單價$25)
✨個兜底勁多番茄汁, 雞肉包住菠菜同芝士
✨一咬落去就聞到好重芝士味, 菠菜同番茄汁就令佢冇咁heavy, 雖然好飽但都好想食多幾舊呀!
2️⃣豚肉大根卷醬油燒 (Set追加 $20, 單價$25)
✨勁抵wo有五舊! 睇個樣仲有D似豬皮, 但其實係大根~
✨個醬油底好濃, 唔係死鹹味~ 吸左落大根都唔會太鹹
3️⃣油揚豆腐黑豚薑汁燒 (只係買左兩個Set, 單價買$25)
✨油揚豆腐, 即腐皮, 肥肉既黑豚同少少野菜, 呢幾樣野都係會索汁, 好rich
另外仲有野飲, 不過我office 有野飲就唔特別試喇~
外賣自取免收加一服務費