2020-09-05 65 瀏覽
呢間樓上cafe真心好高質‼️‼️冇諗過連飲品都可以整得咁精緻💕🥺係會再encore嘅cafe🥳-🍖吃吧招牌拼盤🥧-呢個拼盤有什菌酥盒、蘋果肝醬、三文魚莎莎、蟹肉牛油果、同埋煙火腿密瓜,每款都有2件,份量都幾多‼佢嘅️酥係極薄脆嗰種,牛油味好香🧈個人比較鍾意三文魚莎莎🍣同蟹肉牛油果🥑因為莎莎醬酸酸甜甜,夾埋三文魚好開胃;蟹肉牛油果嘅蟹肉絲好多🦀配搭都好清新好正✨-評分:8.3/10價錢:$118-🍵熱情果接骨木花茶🌺-見到呢杯嘢飲嗰陣已經wow咗聲🤣覺得好靚好精緻🙈💕裝花茶嘅係個幾有古風嘅花樽🌸面頭仲有花做裝飾😍好適合打卡‼️😆我覺得花茶酸酸甜甜,好清新,所以可以中和主菜嘅膩😋-評分:8.4/10價錢:$56-🍪曲奇朱古力奶昔🥛-一上枱o咗嘴🙈冇諗過會用碗上‼️個碗係椰子殼做🥥入面有oreo奶昔、cream、oreo碎碎同焦糖爆谷,唔會過甜之餘仲多重口感😆擺咗喺度打卡一陣oreo都仲係脆,但popcorn就有少少冧咗,但整體好唔錯,奶香味濃郁,有啲似溶咗嘅朱古力oreo雪糕🥳-評分:8.2/10價錢:$65-🍄黑松露雜菌闊條麵🍝-雖然黑松露味唔係話好強,但係闊條麵質地幾彈牙,幾有咬口❣️而且每條麵
🍖吃吧招牌拼盤🥧
🍪曲奇朱古力奶昔🥛
評分:8.2/10
價錢:$65
🍄黑松露雜菌闊條麵🍝
雖然黑松露味唔係話好強,但係闊條麵質地幾彈牙,幾有咬口❣️而且每條麵都好吸汁,好濃郁好creamy😋😋 覺得呢個好好味💕
評分:8.5/10
價錢:$92
🐂慢煮甜酒燴和牛面頰🥔
原本諗住會韌韌地,所以諗住切開,但用叉不一吓就分開😆證明煮得軟腍,仲要鮮嫩唔老😋好大份,有兩三塊和牛面頰‼️🥳酒味唔算太濃,所以都幾易入口👀喺牛下面嘅薯蓉超級綿滑,入口即溶咁,兩個一齊食好夾🥳🥔
評分:8.6/10
價錢:$118