2025-07-09
.想High Tea唔一定要去酒店嘅🤗今次俾我發現咗銅鑼灣一間高質西餐廳除咗環境靚 佢哋嘅high tea set都好出色🤍.整間餐廳都用咗歐陸式設計🍴 一踏入就看見一個精美的室內噴泉⛲️周圍用白色🤍同藍色💙花卉做裝飾 非常搶眼噴泉上方懸掛咗一個bling bling 嘅水晶吊燈好高貴華麗🌟 仲有藍色熊啤啤🧸整個裝修營造一個高雅同放鬆嘅用餐環境High Tea傾偈最適合不過😍.🌟Garden Tea set 🍵🫖 上枱嘅時候有驚艷🌺 一樣都係用藍色同白色做主調💙🤍Tea set盤邊用了中式的設計Serve既係精緻西式小糕點完全有中西合璧的感覺.特別鍾意鴨肝無花果🍋🟩 鴨肝moose細膩搭配無花果的清甜會好高級⭐ 另外開心果焦糖Crème Brûlée都好正大熱開心果增添了獨特香氣口感絲滑與焦糖酥脆層 幾有吸引力🤭龍蝦牛油麵包都好正🤭🤭成個tea set係$388/2人😱😱你冇聽錯係$388真係震撼價好抵‼️.🌟 詳細menu如下:Exquisite Sweet 精緻甜點Pistachio Crème Brûlée 開心果焦糖布蕾Mini Fruit Tart迷你水果塔Citrus Mad
想High Tea唔一定要去酒店嘅🤗
Colorful Macaroons 七彩馬卡龍
Savory Canapés 鹹點
Prosciutto & Melon 巴馬火腿蜜瓜
Beef Meat Ball Muffin 牛肉肉丸鬆餅
Duck Liver Mousse & Fig鴨肝慕斯無花果
Seafood Canapés 海鮮小點
Lobster Brioche 龍蝦牛油麵包
Seared Prawn & Egg Salad Toast 煎蝦仁蛋沙拉吐司
Hokkaido Scallop Carpaccio 北海道扇貝生魚片
望住靚靚環境食住精緻小糕點
同姊妹談心真係一流
特別鍾意餐廳中西融合嘅idea
下次再嚟我要着靚啲襯返個藍白色環境先💙🤍
溫馨提示
Tea set店舖限量發售,請預先訂座☎️
📍銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖