2016-01-10 394 瀏覽
中學同學聚舊,簡左上水嘅青森二丁目,水準同一年前保持到。今次叫左成10樣野都有,同大家介紹下比較抵食同特別嘅野啦。三文魚壽司係最令人深刻。每一件嘅三文魚都唔會孤寒,長到可以卷住黎食,而且都非常新鮮,厚度適中,絕對係不二之選。另外,牛油帶子都好食。用鐵板燒送上熱騰騰嘅帶子,一碟都有成6粒,而且粒粒都幾大,唔係你係放題食果啲的骰帶子。帶子非常入味,但你就預左唔會食到鮮味。燒汁魷魚都要比個like,魷魚煮得唔韌唔老係最重要要素。而且魷魚size都唔細,我地5個人每人都分到幾舊。燒汁好入味,唔會過咸拿捏得好好。炸年糕都可取,唔會濟,令到人仲想食下一舊嘅意慾,唔係間間都可以做到。炸粉唔多,幾香口,略嫌一碟分量較少。其他黎講蟹子沙律好大碗,雖然味道同出面分別唔大,但蟹子數量都頗多,食到成嘴都係。芝士焗蠔飯,芝士扇貝同炸多春魚就稍為遜色,平平庸庸。整體黎講青森真係聚餐嘅一個好選擇,呢個價錢黎講算係中上嘅食物素質。
超長三文魚壽司
花之戀
牛油帶子
燒汁魷魚
芝士焗蠔飯
芝士焗蠔飯,芝士扇貝同炸多春魚就稍為遜色,平平庸庸。
講蟹子沙律
炸多春魚