芝加哥串燒酒場 (太和中心)

Chicago (Tai Wo Centre)
呢度雖然看似一間普通酒吧,但Menu竟然有超過100款串燒款式,而且仲有好多特式食物、佐酒小食,真係樣樣都想嗌啊😆全部食物都係即點即燒,味道樣樣都唔錯,其中我最鐘意:🍢A5和牛西冷 - 咬落充滿住牛油香,但又唔會好油膩,淨係點黑椒同鹽已經非常好食。🍢燒羊架 - 我嘅至愛,呢度燒得剛剛好,又係勁juicy嫩口,點埋薄荷啫喱醬一啲都唔羶。🍢炸蝦角 - 好好食,外層係脆卜卜嘅春卷皮,內裡好多蝦膠,配上泰式辣醬,配啤酒一流👍🏻酒類選擇非常多,紅白酒、啤酒、清酒已經好多款,但我地都點左2款cocktail試下:🍹Pina Colada - 好香椰子菠蘿味,非常易入口,好啱酒量淺嘅朋友。🍹Rainbow - 帶有桃泥同菠蘿石榴味,所以飲落好似飲緊fruit punch,而且呢杯係彩虹色真係整得好靚!打卡一流👍🏻呢間嘅飲品同食物除咗款式多,睇得出樣樣都整得係好有誠意,而且外面仲有好多車位方便泊車,有歌聽有波睇,三五知己嚟chill下確實係個好選擇👍🏻

全部食物都係即點即燒,味道樣樣都唔錯,其中我最鐘意:

Rainbow
Pina  colada