2023-12-19
今日食飯去咗九龍城😋 ,今次唔係食泰國菜🤣 ,而係去係網上好多人讚好嘅芝士龍蝦伊麵小菜館🌟 🌟 。呢度既芝士龍蝦伊麵,侍應妹妹拎住都要好小心🥴 ,因為份量真係滿到瀉🤩🤩🤩 ,大大碟快滿溢而出的濃郁醬汁,芝士控見到眼睛一定會發光🤩🤩🤩🌟 。龍蝦真係無得輸,食落勁新鮮,龍蝦肉肥美又厚肉🤤 ,仲要唔駛用鉗就食到🤭 ,因為厨師好貼心地已經拆晒殼🫶 啖啖肉超級正👍👍👍另一道主菜就係霸王雞🐔 ,嫩滑嘅雞肉配上幼芽菜,爽甜入味,我哋食到停唔到口😚😚😚 。海鮮就叫咗扇貝同埋蟶子王,餐廳選用炸香咗嘅蒜蓉放係海鮮上面蒸,超級香口🤤 。 蜜糖豆炒鮮魷炒得唔會過火過韌,口感啱啱好👍👍👍 。食完走出店外面仍有多人等緊位,果然名不虛傳🥴 下次再凍啲,一定會嚟就試埋羊腩煲同蟹粉小籠包😍