2018-11-22
尋日我地小JM家就去咗元朗,準備去探朋友嘅新生小B。亦剛好得知紅透台灣嘅台式健康飲料店 沐白小農 香港店 已經進註元朗,所以我地小JM家亦不忘去 #朝拜一番!🍓小JMの選: #草莓鮮奶平時小JM就無咩幾何獨享一杯咁梳乾,多數同媽媽開心些。但沐白嘅草莓鮮奶係用原粒草莓打成草莓蓉,再混合鮮奶製成,所以就破例俾小JM自己一個獨享!媽媽我都偷飲咗幾啖,味道的確好清新,最重要係 #無添加糖份,好啱小朋友飲。#有人一見到杯嘢飲就手指指開心跳#為食絕對有樣睇🥤媽媽の選: #大甲芋頭鮮奶老老豆豆,我試咗好幾間台茶店都未搵到啱心水嘅芋頭鮮奶,每次伏完都會對台灣地道飲品特別懷念。今日終於都可以試到杯似模似樣嘅芋頭鮮奶啦!💞媽媽飲後感:沐白用咗台灣大甲芋打成泥而製作。芋泥味道香濃豐郁,軟棉棉得來仲夾雜一啲芋頭粒。飲之前將芋泥同奶攪混,再慢慢嘆。夠晒香滑,最正係有得飲又有得食。#值得一試之選 🍵爸爸の選: #鐵觀音烏龍茶小JM爸係個茶怪,特別鍾情烏龍茶。記得係台灣住嘅時候每朝都會去指定店舖買茶飲,一日閒閒地三、四杯添。爸爸話茶味好香純而且濃郁,但如果少甜或半糖會更好味,茶味就會更出更濃厚。我地臨走仲幫朋友仔外
🍓小JMの選: #草莓鮮奶
平時小JM就無咩幾何獨享一杯咁梳乾,多數同媽媽開心些。
#有人一見到杯嘢飲就手指指開心跳
#為食絕對有樣睇
🥤媽媽の選: #大甲芋頭鮮奶
💞媽媽飲後感:
夠晒香滑,最正係有得飲又有得食。
#值得一試之選
🍵爸爸の選: #鐵觀音烏龍茶
我地臨走仲幫朋友仔外帶多杯 #沐白黑糖波霸鮮奶 添!
拎上手仲會感覺到黑糖嘅暖意添架!