2021-11-21 999 瀏覽
適逢我隊友心情靚,帶咗我去將軍澳海邊散步,咁啱又見到呢間新開嘅峇里風情餐廳,喺門外已經被佢哋餐廳嘅design吸引咗,環境好chill,超寫意,入去就當左去渡假⛱️🤣。入去之後我哋睇咗一陣Menu就決定咗要食咩,但其實重頭戲係打卡,真係用咗好多時間影相📸️,因為呢個環境實在太靚太吸引啦🤩🤩,唔影相真係對唔住自己🤣。泰式冰鎮飽魚 $98酸酸甜甜嘅泰式辣醬加上爽口嘅鮑魚片,呢個前菜我俾10分,食完返尋味😝。澳洲M5斧頭扒 $1088超大塊嘅牛扒, M5和牛油香滿滿,肉味香濃又Juicy,肉質鮮嫩又多汁。諗起都仲想食多次。😊另外職員會先拎上嚟俾你影相,然後等你影完相之後再幫你切件,真係好窩心呀呢個舉動🤣🤣🤣。斑斕蛋糕🍰斑斕蛋糕擺盤十分精緻,一上枱已經聞到陣斑斕香味,表面鋪咗芒果粒,蛋糕唔會太甜,旁邊仲有個柚子雪糕,酸酸甜甜幾得意。餐廳烹調手法非常有水準,用唔同嘅方式去重新演繹泰國菜,實在令人十分驚豔,再配上餐廳峇里風嘅設計,令人好似去咗度假咁,成個過程都好Relax,服務亦都好好,值得俾滿分🧡。#將軍澳美食 #將軍澳海濱 #將軍澳海濱餐廳 #峇里島 #峇里島風 #泰國美食 #打卡餐廳 #打卡餐廳

泰式冰鎮飽魚 $98

澳洲M5斧頭扒 $1088

斑斕蛋糕🍰

#將軍澳美食 #將軍澳海濱 #將軍澳海濱餐廳 #峇里島 #峇里島風 #泰國美食 #打卡餐廳 #打卡餐廳推介 #香港女生 #女生 #女生日常 #打卡景點 #hkgirl #girls #hkfood #blogger #hkkol #hkkols #hkfoodie

2021-11-19