火鍋控就係一年四季都無損打邊爐慾望😆今次search 呢間係超神奇地67好評零劣評, 當然要去會會臉.openrice雖然話係從黃埔站8mins 路程, 但實際上全程跑去都要十幾分鐘. 慢行ard 20mins. 之前去過崇潔街西餐食過一次, 所以都知其實都有d遠. 但食過就覺得呢段路完全值得!火鍋湯底有4個-火焰臺山醉鵝, 火焰魚, 鮮茄野菌豬手同龍穿鳳(胡椒海蝦雞窩). 雖然選擇唔多, 但係出面好少見.包豪華海鮮拼盤, 安格斯手切肥牛同時令菜籃. 正價$208(630pm ~930pm), 特價$188 (930pm~1130pm).雖然話係豪華海鮮併盤, 但呢個價錢我本來都係太大期待, 但上到海鮮真係要感慨呢個價錢真係堅抵. 我地2個人來, 海鮮超大盤.而且蟹新鮮到仲郁緊! 有龍蝦, 鮑魚, 蟹, 花螺, 鯇魚......選左火焰魚, 上到來真係成個窩咁大條魚. 其實已經煮好9成熟, 上到來店員會淋上紹酒, 再開火, 超震蕩唔好以為得個樣, 燒完魚肥美中仲帶有酒香. 湯底超濃郁, 除左魚鮮, 酒香, 仲有點碎黑椒既野蠻香辛, 湯中亦有落蔬菜, 所以仲帶有天然甜味. 呢個火鍋湯底係
火鍋控就係一年四季都無損打邊爐慾望😆

新鮮海鮮

火焰魚

唔好以為得個樣, 燒完魚肥美中仲帶有酒香. 湯底超濃郁, 除左魚鮮, 酒香, 仲有點碎黑椒既野蠻香辛, 湯中亦有落蔬菜, 所以仲帶有天然甜味. 呢個火鍋湯底係我打咁多次邊爐, 最驚喜一次!

厚切肥牛

安格斯肥牛上場,全部都係厚切. 雖然只跟一碟但份量毫不吝嗇! 色澤鮮紅, 食落牛肉香味濃郁

滑牛

鮮牛肉可以任叫, 牛肉香味相對較弱但口感嫩滑, 如果唔係太飽真係想encore 多碟

厚肉龍蝦

龍蝦有成半隻手大, 厚肉結實

鯇片都係可以任叫, 肉質鮮嫩

反而係魚皮餃, 丸個d 都係普通出面買貨色, 有肚都係食海鮮肉蔬菜最正! 平時肉食獸既我, 都愛上呢度菜. 因為吸滿左濃郁湯底, 就咁食已經好正

見到有其他客散叫小菜都好似好正, 勁足獲氣咁. 臨走見到原來海鮮都明碼實價. 唔怪得位置有d 偏遠, 但平日晚上仍然滿座. 呢個平民價錢有咁高質素, 絕對會再番轉頭

ps 小店似係家庭式營運, 佢地細女會幫忙上菜好可愛.

火焰魚
厚切肥牛