2020-07-16 1015 瀏覽
話說呢間餐廳好受歡迎,可以打電話或者喺網頁訂位,但都係超級無敵難book. 所以我哋差唔多係三個星期前訂咗,之後疫情比較差,我哋都決定食埋今餐先,點知食咗之後過兩日,呢間餐廳就封咗,因為7月頭有確診人士去過 加錢$50叫咗鴛鴦鍋,雖然只叫少辣但係比我想像中呢都辣幾多!另外嗰邊係紅燒牛肉湯,就好似台式牛肉麵個湯底咁,非常之濃,真材實料。 全日食咗覺得最好食嘅食物就係佢嘅鴨血鴨血好似調左味咁,食落同兩種湯都好夾! 其他食物都正正常常,有一啲食物係自己出去夾,有一d就可以用q r code落單,上菜都算快,但係有漏單嘅情況。 作為台式嘅火鍋店,佢係有台灣菜,好似圖中嘅滷肉飯、仙草凍、鹽酥雞、皮蛋豆腐等等。 仙草凍係甜品,每人只限叫一個,另外仲可以揀movenpick嘅細盒雪糕,最可惜嘅就係佢係冇珍珠奶茶。總括嚟講佢嘅食物選擇頗多,味道都唔錯,但係如果訂位容易啲就會更好。

全日食咗覺得最好食嘅食物就係佢嘅鴨血
鴨血好似調左味咁,食落同兩種湯都好夾!