2018-10-23 17 瀏覽
之前睇朋友個ig見到呢度有海鮮套餐食,個樣仲好吸引添,所以前幾日就約咗幾個朋友一齊嚟打邊爐啦。我哋就係叫咗呢個陸陸雞煲海鮮套餐,除咗雞煲之外,仲有龍蝦湯底同埋海鮮火鍋拼盤,真係睇到D相都覺得吸引首先呢個就係頭盤。首先就嚟咗個陸陸雞煲,辣度就可以揀嘅,我哋就揀咗BB辣,所以味道都唔會話好辣,雞肉好惹味,再加埋啲芫荽洋蔥,非常香。跟住就打邊爐啦,換咗個湯底係龍蝦湯底,真係有成大隻龍蝦係入面,本來以為湯入面嘅龍蝦會冇乜肉,點知原來都非常之有肉,仲好多膏添,味道好鮮甜爽口。呢個就係海鮮拼盤,真係有好多海鮮係入面,包括有鮑魚、帶子、蟹、蝦,魚、蛽同聖子...而且啲海鮮仲好新鮮,連啲蝦蟹同鮑魚都仲識得郁嘅

首先呢個就係頭盤。