2017-04-30
兆萬有好多放題餐廳嘅選擇,但因為之前係網上見到神户屋嘅評價幾高,所以就揀咗呢間喇!神户屋望過去雖然一排排,好像綠色小巴座位一樣,但是十分舒適,就算兩人入座都可以坐卡位。
一入去坐低,第一時間睇下餐牌先,就咁揭幾揭已經見到好多想食嘅野啦。入座後不久,餐廳就送了一盤剌身,十分貼心,可以一邊點食物,一邊食。熟食方面都有很多選擇,以下是我推薦的:人蔘雞湯: 如果有去韓國試過嘅朋友,冇苦澀味,不過比較得意既係反而多左紅蘿蔔味炒蜆:清潔功夫做得足,冇沙之餘仲好有鑊氣。北海道扇貝:份量適中,而且加了洋蔥、雜菜、芝士更好味,我地都Encore左好多次,呢款份量有限呀,要叫就記得早啲點麻辣牛柏葉:夠晒辣,食完係有種麻痺痺嘅感覺,啱曬食得辣既朋友,有少少台灣嘅食物感覺芝麻雞翼:片頭冇好多野之嘛但係好脆茶碗蒸,蛋非常之滑,而且底部加了蜆肉,唔會只係得蛋咁Dry,然後都有蔥花豉油蒸蛋嘅鮮味更加出
壽喜燒,以為是和牛所以變了其實是肥牛。濃湯底,配以生雞蛋,又唔會Cover左肥牛既味道
燒五花腩及雞軟骨:加了炸蒜去煮,外面脆入面肉汁juicy甜品方面:有好多選擇,呢次選擇左心太軟:有小小苦澀味,留心,熱熱的,入口
芝麻雞翼:片頭冇好多野之嘛但係好脆
心太軟:有小小苦澀味,留心,熱熱的,入口即溶~