2023-10-20
今日約了班朋友相約到了一間超正嘅餐廳食午餐,佢做緊哩個set午市商務套餐以一個價錢可以享受到高質素嘅中菜,因為我們都有六個人,所以安排了間大房,入到去真係感覺超舒適,空間闊落之餘人,內有卡拉ok服務,愛唱歌🎤嘅朋友已經急不及待搶咪大開金口,房間有個大梳化位置共朋友座在一起唱歌,而且房間隔音效果都十分理想,還有房間內有獨立洗手間🚻,唔會因為突然間需要走出去同人爭,夠私隱。訂枱時已經訂了午市商務套餐,待人齊就可以安排上菜總廚發辦前菜~品味前菜~醬蘿蔔,不辣不油,反而輕輕淡淡,以一種甜香和層次讓人打開胃口蘭花蚌,肉質鮮嫩、彈牙,具有細緻的口感和豐富的鮮味,讓人在品嚐時愛不釋口話梅蕃茄仔,味道與大蕃茄比較相似,口感較滑身清爽,爽口多汁外,被梅汁浸漬過的蕃茄仔,多了一股清香味~星級養生湯~棗皇竹笙鳳尾翅入口清新,竹笙爽口,加埋煮得軟淋嘅鳳尾翅,絕對能在餐前讓口腔清新一下!~名廚精萃~鮑魚扣鵝掌北菇鮑魚炆得十分入味軟熟,北菇大隻配上鮑汁同樣入味,鵝掌入口超軟滑,充滿骨膠原味道,十分滋潤入味!紅油水煮牛肉片入口牛肉片軟滑之餘,還帶點點香辣,加埋個湯底,十分惹味刺激,配料還有爽口入味芽菜同埋煙韌寬粉,
訂枱時已經訂了午市商務套餐,待人齊就可以安排上菜
總廚發辦前菜
~品味前菜~
~星級養生湯~
棗皇竹笙鳳尾翅
~名廚精萃~
鮑魚扣鵝掌北菇
紅油水煮牛肉片
入口牛肉片軟滑之餘,還帶點點香辣,加埋個湯底,十分惹味刺激,配料還有爽口入味芽菜同埋煙韌寬粉,配上個湯底,喜歡食辣真係必食推介!
蒜蓉生炒鮮時蔬
上枱熱燙燙,加上惹味蒜蓉,菜心香得十分香軟入味!
~主食~
南北匯富豪炒飯
上碟以一個星星型狀擺放,炒飯內有彈牙鮮蝦、爽甜帶子、雞蛋及火腿等材料炒成,炒飯足料,加上別緻的碟子盛載,食炒飯都有富豪嘅感覺。
~時令甜品~冰花鮮奶燉燕窩
牛奶燉燕窩口感順滑,美容養顏又滋補,燕窩性平,屬於溫補、清補類補品,加埋精選生果杯作為今餐嘅總結感覺滿足
如果想與一班朋友聚會想私隱度高,這裡又係一個絕佳選擇!