2019-10-22
對於芒果糯米糍黎講,我自己就好有要求!🤔🤔😏事關我本人係未興話買食芒果糯米糍既時候已經識整!講緊初中時候既我!哈哈!所以我好小心去考慮好無用錢去買黎食!但又怕唔好食會傷心兼傷荷包!所以咁岩遇著剛剛,有同事介紹我食好野,話今日要買啲小食做下午茶!咁岩經過王孖記店門,就話買呢個黎做下午茶小食啦(其實係食完飯買,之後都等唔到下午茶時間就買左落肚lu😋😋仲買左珍寶版試試佢!返到公司一打開就眼都突埋!真係超大舊~好興奮~心諗住咁大件應該好厚皮!點知一咬落果下!唇齒感覺到糯米既軟綿綿~剛剛好既厚度,唔厚唔過薄!軟綿綿得黎又唔會塌身!糯米用水既分量用得剛好,所以唔會有過度既黏口!更唔會痴牙!咬一口既時候又可以唔黏既情況下又玩到芝士獨有既拉絲效果👍🏻👍🏻👍🏻佩服!佢係我食過,比我整得再好食既芒果糯米糍!真心覺得正!
佢係我食過,比我整得再好食既芒果糯米糍!真心覺得正!
芒果糯米糍-珍寶版