2020-05-18 25 瀏覽
好顯眼嘅門面,離完都望到呢間細細嘅印度餐廳一開始,先送上咗一個雜菜湯,同埋薄脆片做前菜。有4款醬可以點,特別鍾意綠色嗰隻,穩約有啲香草味,好清新嘅感覺,脆片亦都超級脆!!因為晏晝唔想食咁辣,主菜就叫咗雜菜雞肉配薄餅。呢度好正宗嘅,只有匙,無叉,所以用手食個雜菜雞肉係用小鍋形式裝住,一路有個小小嘅火熱住,所以食到最後都仲出緊煙,呢點值得一讚。而且佢用咗傳統嘅印度香料,唔係一般餐廳食到嘅味道,真係要嚟試下最後叫咗一個甜品,叫Galab Jamun 。細細一粒,完全係貪新鮮叫嚟試下,味道真係好特別。食完查返先知,原來佢係「主要由麵粉、奶粉和印度酥油(Ghee)揉製後油炸而成的甜品,泡入充滿藏紅花和豆蔻香味的糖水裡後,表皮維持扎實口感,咬下後則軟綿濕潤,是印度最受歡迎也最普遍的庶民甜食。」係真正正宗傳統野雖然$58細細嘅兩粒,好似少貴,但未試過嘅值得一試啊!
好顯眼嘅門面,離完都望到呢間細細嘅印度餐廳

雖然$58細細嘅兩粒,好似少貴,但未試過嘅值得一試啊!