1K
2020-01-24 69 瀏覽
正宗魔芋麻辣雞鍋,非位於葵涌的魔芋麻辣雞呢間餐廳莫屬,第一次來呢度食雞煲,宜家知道呢度係堅料,樣樣真材實料好味到震。今次第一次同男朋友來食,一入到餐廳已經覺得十分舒服同親切的感覺,因為侍應們都十分熱情,有禮貌,比到一種親和感,令我們成個感受都好開心,點菜都點得特別開心。我們首先點了最出名的招牌魔芋麻辣雞煲,半隻雞夠兩個人吃,再點了份蠔仔肉碎湯飯,同潮式秘製獅蚶。我想講未試過食魔芋的一定要來呢度試,原來魔芋吾係周圍都有,而且係一種健康植物做成的芋泥,十分彈牙爽口,加上老板娘係四川人,雞煲十分正宗,呢個必試無疑。第二係蠔仔湯飯,真係無諗過$68可以甘大碗,仲要里面勁多蠔仔同埋大大粒,呢個蠔仔湯飯真係超抵食,我鐘諗食蠔仔粥之類既,本人對呢個湯飯極之滿意。最後係潮式秘製獅蚶,真係好味到爆,吾係到到都有得食,我男友勁興奮,要整得衛生及好食真係吾多,我地食完都無問題,十分滿意,下次都一定要點。老板係個好熱情好好客的人,對客人十分好同友善,很喜歡跟老闆聊天,老闆對菜式的分享讓我邊食邊感覺到食物的真諦,而且老闆更令到有賓至如歸的感覺,餐廳好多人都是熟客,簡直高朋滿座,這裡食物水準高,老闆人又好,一定會
老板係個好熱情好好客的人,對客人十分好同友善,很喜歡跟老闆聊天,老闆對菜式的分享讓我邊食邊感覺到食物的真諦,而且老闆更令到有賓至如歸的感覺,餐廳好多人都是熟客,簡直高朋滿座,這裡食物水準高,老闆人又好,一定會再返來食,極力推薦。
2020-01-20
10 分鐘 (堂食)