2018-06-15 231 瀏覽
好耐無食陸陸雞煲,前排個frd約我食,去到以為自己去錯地方,因為同我之前食果間嘅裝修完全唔同,原來我之前食果間係旺角另一間分店,哩間裝修好好多,年青啲,又坐得舒服啲。諗住嗌雞煲,但適逢陸陸雞煲6週年,所以暫時只有6週年海鮮套餐選。個套餐包含好多款食物,有招牌雞煲,原隻龍蝦湯,海鮮拼盤,牛肩胛,手打丸,雲吞餃類,蔬菜籃,鮮炸響鈴等等,總之就好多嘢食。雞煲選了少辣,半隻雞保持水準,唔錯。之後就上龍蝦濃打邊爐,原隻龍蝦,湯底幾鮮甜,不過愈食愈咸,如果少咸更佳。海鮮拼盤都有幾多唔同款嘅海鮮,有鮑魚,蟶子,蠔,蚌,魚片等等,全部幾新鮮,最重要係無沙。牛肩胛牛味很濃,好味,但牛柳粒比較厚,所以要滾耐啲先熟。仲有蔬菜籃同響鈴,魚皮等等。仲飲咗杯青檸梳打,好大杯!由於個餐係$268一位,所以係按人頭收費,但我想講真係好抵食,雖然我哋兩個人食,但份量就多到似3至4人份量,枱枱都食唔晒要打包,所以一定要嗌嘢飲,唔係戰鬥力會唔夠KO d食物,自問係大胃王啲你一定要嚟,一定回足本,食完我第2朝起床都仲係好飽,好似未消化完。😂😂😂

雞煲選了少辣,半隻雞保持水準,唔錯。

牛肩胛牛味很濃,好味,但牛柳粒比較厚,所以要滾耐啲先熟。

仲有蔬菜籃同響鈴,魚皮等等。

仲飲咗杯青檸梳打,好大杯!

2018-05-15