2021-04-24 127 瀏覽
朋友介紹咗我去旺角一間新開冇耐omakase,話喺銅鑼灣質素旺角價錢,即刻book咗位去試☺️ 我就試左梅 ($380)-🥢頭盤: 茶碗蒸,沙律配Wasabi汁,甘草帆立貝🥢刺身:伊佐目比殼鮨赤身🍣壽司:深海池魚金目鯛白象拔蚌赤貝牧丹蝦中拖羅北海道小川海膽軍艦帆立貝壽司🥄湯品:麵豉湯🍨甜品:薑味雪糕同蜜瓜啫喱-頭盤呢個茶碗蒸絕對係呢間鋪嘅名物!好重蛋香而且好嫩滑!啖啖都好正🤩然後刺身有三款,三款各有三件,好新鮮好鮮甜,就算係吞拿魚入面最普通嘅赤身,都做到入口半溶既口感我呢個餐壽司有八件,師傅會等你食完一件再接一件,所以件件都保證新鮮!金目鯛壽司上面炸過嘅紫蘇葉,原來可以同魚生咁夾,好特別!牧丹蝦壽司上面有蝦膏,原本蝦肉已經好爽口鮮甜,加埋蝦膏味道更加濃郁~另外中拖羅入邊有塊紫蘇葉,中和啲油膩感,入口即溶得黎都好回味。最後介紹埋呢件北海道小川海膽軍艦,除咗日本同埋啲價錢偏貴嘅日本餐廳之外,都好少食到咁好味嘅海膽☺️ 超新鮮又唔腥,一啖食哂係好滿足!
🥢頭盤: 茶碗蒸,沙律配Wasabi汁,甘草帆立貝

🥢刺身:
伊佐目