2007-10-23
我係2007年9月22日下午3時半左右去到呢間衰店用膳,期間受到不禮貌對特,深感呢間衰店o既職員態度超級差劣!!!(一) 當日負責接待的知客(無名牌,各稱不詳,但操不純正廣東話) 態度惡劣,我企係接待處等佢帶位,佢望都唔望我,我等o左成分鐘都係咁,直至我開聲,佢先問我幾位,但態度輕挑,口嚼香口膠問我,行為極為市井。(二)到坐底o左,有個女樓面又係態度惡劣:我問: 請問點心紙係得呢2張啦?佢答: 係呀,係晒度。我問: 呢個鐘數係咪冇小籠包同鍋貼供應o架? 佢答: 咩冇呀,有,張紙咪寫o左囉!!! 自己睇啦!我問: (我都已經開始勞氣) 冇呀,唔見張紙有寫,你搵俾我睇o下。佢答: (一手搶o左張點心紙搵,so far真係冇),哦! 我o地轉o左經理呀嘛!我問: (我心諗,喂大佬,你轉o左經理同你有冇小籠包鍋貼供應係兩回事),咁點呀? 佢答: 你咪照嗌囉! 你嗌咩都有呀!(三)食食o野有個好似唔知部長定Manager o既女人行埋o黎,一埋o黎就“啪”一聲放底一本o野,之後講: 多謝三百六大幾!嚇
(一)
(二)
到坐底o左,有個女樓面又係態度惡劣:
我問: 請問點心紙係得呢2張啦?
佢答: 係呀,係晒度。
我問: 呢個鐘數係咪冇小籠包同鍋貼供應o架?
佢答: 咩冇呀,有,張紙咪寫o左囉!!! 自己睇啦!
佢答: 你咪照嗌囉! 你嗌咩都有呀!
(三)
嚇得我,我都未叫埋單! (果陣係下午4點幾)
之後果位女士仲好冇禮貌咁話: 係呀,依家4點幾,我o地要埋數o架啦! 你可以繼續食,不過一定要埋o左張單先囉!!!
waaaaaaaa 真係天下奇聞呀!
呢間衰店點做生意o架?!
差到死,不知所謂,我以後唔都幫襯呀一定!
仲會叫其他人唔好幫襯!
不知所謂!!!!