2024-03-26
喺奧海城嘅呢一間鮨樂非常之高質😭 無論係熟食定熱食都非常出色🥰而且坐落 環境都真係幾舒適😆.🐷香煎鵝肝配溫泉蛋丼小編就覺得呢一個飯真係MVP😭冇諗過有三大塊鵝肝咁多 平時食鵝肝好似好珍貴咁樣 😂 冇諗過可以用呢個價錢食到勁多同埋都幾高質嘅鵝肝😌 大大啖咁樣咬落去真係好爽 希望食完唔會三高..🤣🤣原來鵝肝同埋溫泉蛋都幾合襯喎😍 撈埋一齊嚟食 配埋粒粒飽滿嘅珍珠飯😌 呢個飯仲配有一啲蔥 撈埋一齊嚟食嘅話就就可以減低鵝肝帶嚟嘅油膩口感.🐷極上海膽刺身丼呢個當飯亦都係大件又豐富🐷 裏面有超級多款嘅刺身 竟然仲有拖羅、甜蝦、帶子、吞拿魚蓉等 全部都好新鮮😎 食落去好爽口😍 啲帶子就係小編覺得最正嘅 因為真係好大粒同埋好鮮甜😗仲有中間嘅海膽一啲腥味都冇🥰 撈埋其他咁多刺身一齊嚟食真係好滿足😎.🐷加$28蒸蛋其實真係冇諗過一個$28嘅蒸蛋可以咁好味 開頭以為純粹係好普通嘅茶碗蒸或者一個極級簡單嘅蒸蛋🥚打開蓋之後 發現好豐富🤣 面頭有好多三文魚子 仲要粒粒好飽滿成個蒸蛋都好豐富 好似食緊一個羹咁😆.🐷南瓜雪葩 + 雲呢拿雪糕最後我哋仲叫咗少少甜品🍮 第一次食南瓜雪葩 南瓜嘅香味都幾出 而且仲要係真係南
無論係熟食定熱食都非常出色🥰
而且坐落 環境都真係幾舒適😆
🐷香煎鵝肝配溫泉蛋丼
🐷極上海膽刺身丼
🐷加$28蒸蛋
成個蒸蛋都好豐富 好似食緊一個羹咁😆
🐷南瓜雪葩 + 雲呢拿雪糕
最後我哋仲叫咗少少甜品🍮 第一次食南瓜雪葩 南瓜嘅香味都幾出 而且仲要係真係南瓜嘅造型好可愛🤣
而雲呢拿雪糕嘅奶味同埋雲呢拿味都好突出😙 口感亦都算係幾綿密
鮨樂 (奧海城3期) (大角咀) @sushi_raku_hk @besutoprhk
📍大角咀海泓道1號奧海城3期地下G23號舖
#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #大角咀好去處 #大角咀 #大角咀美食 #鮨樂 #sushiraku #奧海城新店 #日本料理 #刺身 #壽司