2022-10-18 117 瀏覽
今次同老公帶埋小朋友一齊嚟到荃灣行街,見到附近有間土耳其菜幾吸引,今次就第一次試吓。見到隔籬枱叫咗啲串燒食,啲香味傳晒嚟我哋張枱嗰邊,所以我哋決定要叫啲串燒牛肉同埋烤羊肉。草原串燒牛肉(8串) $98牛肉串燒嘅質素真好掂!食落超級Juice,牛肉一啲都唔鞋,而係有好香濃嘅香料味道,上面仲加咗黑白芝麻增加口感。木炭烤羊件 $138 特別用咗免治羊肉,香料方面用咗芫荽籽完全可以蓋過咗牛肉嘅羶味,味道特別清新。而且係即叫即整再用咗鐵板上碟,熱辣辣咁食特別好味。淨係食串燒點夠喉,見到佢哋嘅烤餅有好多唔同嘅款式,今次我哋就揀咗土耳其薄餅,上面會有啲芝麻粒增加口感同香味,薄餅大大塊,而且好薄脆,大人同小朋友都好鍾意食。

草原串燒牛肉(8串) $98

木炭烤羊件 $138