2023-05-27
第一次幫襯,但絕對無下次。跟其中一位寫食評食客一樣,我從未寫過食評,但呢間伏到非寫不可。1.首先兩母女店員分別有唔同推介,阿囡講解邊啲飲品可跟餐半價享用。理解後落單,但媽媽老闆娘又話唔可以跟餐叫半價,要另外叫比正價。令我地有被騙感覺。2.媽媽老闆娘推介咸豬手。但幾分鐘後落單時話已經賣晒,當時得2枱客,第一枱已用餐,我地第2枱推介完突然話賣晒,推介我地食龍蝦。2 .向我地推介signature,不斷推介龍蝦,值得等。咁我地就叫左龍蝦配牛柳,龍蝦pizza。3. 龍蝦配牛柳,見到眼到突埋。原來牛柳係幾粒比蒜片更細既牛柳粒,好乾,無味。龍蝦得半隻,比想像中細隻好多,蝦肉太乾同超級咸。signature menu完全無相片。係我地唔岩,想像力應該太豐富,所以見到個幾粒細過指甲既牛柳粒時,同想像有一塊牛柳放在碟上實在有超級大落差。4.龍蝦pizza,等了又等。最終上來一個凹凸不平pizza碟,個龍蝦頭無法企穩。媽媽老闆娘堅持要龍蝦頭企穩。係衛生意識係零既情況下,老闆娘竟然隨手拿起同枱朋友已用過既叉同刀整理龍蝦頭,插落pizza,真救命!衞生問題,龍蝦頭唯有獻給刀叉有佢口水既朋友食用。pizza啲
4.龍蝦pizza,等了又等。最終上來一個凹凸不平pizza碟,個龍蝦頭無法企穩。媽媽老闆娘堅持要龍蝦頭企穩。係衛生意識係零既情況下,老闆娘竟然隨手拿起同枱朋友已用過既叉同刀整理龍蝦頭,插落pizza,真救命!衞生問題,龍蝦頭唯有獻給刀叉有佢口水既朋友食用。pizza啲龍蝦肉少到覺得無食過一樣。白色位置完全係芝士,龍蝦肉碎有少許。一個pizza切6片,我食左2片都食唔到龍蝦肉,朋友好好咁係佢自己個片pizza了左條大約1cm長龍蝦肉碎比我食,非常感動!pizza薄如紙,應該都係我地唔岩,menu得字無相片,無寫厚薄批,但我地無問係薄批定厚批,懷疑係有得叫厚或薄批,因為其中一個waiter埋單時話我地個係薄批。
5.可能唔小心大聲左少少講無下次,連其他食客有既自家製甜品都無比我地。但已經無期望會好食,所以食唔到覺得應該無損失。
6. 佢地問食客啲食物點樣,聽到食客答okay。到問我地時,由於唔想場面尷尬,我地原來都會講,okay。
7.見到menu英文version串錯啲重點字,唔敢出聲,費事以為我地有心話佢,所以睇完一笑置之。
8.第一次食二百幾三百元一碟既菜式係有性價比極低既感覺。供大家參考。但只食左signature呢啲,有機會其他嘢好食。我地食完有種無嘢落肚感覺,唯有再搵另一間再食飽飽。😆