餐廳: 一幻拉麵
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-12-14 591 瀏覽
🔸一幻拉麵🔸🔆唔知大家中唔中意食拉麵,​係香港要食一碗好食拉麵真係一啲都唔平,好掛住係日本食個啲又有麵又有飯,比澱粉質暴擊嘅每一餐。預告,1月會去福岡啦!到時會講下福岡嘅野食,同大家分享下。但暫時都係係香港食住先啦~🔆今次的拉麵係連鎖嘅,一入到去已經聞到好濃嘅蝦湯味,令我地都幾期待。但唔知點解明明到左食飯時間都係無咩人食....🔆濃厚豚骨蝦湯拉麵 $88湯底蝦味真係一試難忘,佢係蝦甜味加個蝦頭獨有鮮味混合,再後來有種豚骨嘅豬油香。揀左粗麵,麵質爽口彈牙。日式叉燒肥肉較多,唔係我style。但湯底真係好出色,唔會鹹到覺得自己要有腎病得黎而又夠濃。🔆辛辣味噌蝦湯拉麵 $88Oh WOW!飲一啖個湯底,辛辣味好出,第一啖未ready,會有小小嗆,但佢唔會搶左個蝦味,反而好似帶埋個蝦味一齊出黎,個湯底真係好濃好厚,唔係個種稀冷冷嘅湯底,每啖麵都掛到好多湯!好好食!不過個日式叉燒都係太多肥肉。麵底揀左幼麵,所掛到的汁會更多,蝦味爆發!🔆餃子 $35餃子一共有5隻,豬肉餡。但無咩特別記憶點,反而有啲油膩。🔆Pleasure指數(滿分5粒🤩)🐭小姐:🤩🤩🤩🤩🦁先生:🤩🤩🤩🤩+0.5📌地址:荃灣楊屋道
🔸一幻拉麵🔸

🔆濃厚豚骨蝦湯拉麵 $88

🔆辛辣味噌蝦湯拉麵 $88

🔆餃子 $35
餃子一共有5隻,豬肉餡。但無咩特別記憶點,反而有啲油膩。

🔆Pleasure指數(滿分5粒🤩)
🐭小姐:🤩🤩🤩🤩
🦁先生:🤩🤩🤩🤩+0.5
📌地址:荃灣楊屋道1號荃新天地UG樓UG02號舖

🎐Foods are powerful🎐
#Pleasure食
#Pleasure荃灣
#Pleasurer

#hkfoodie #foodie #hkfood #hkeat #food #foodstagram #hongkong #hongkongfood #tsuenwan #荃灣 #荃灣美食 #荃灣拉麵 #香港拉麵 #蝦湯拉麵 #日式拉麵 #ramen #荃新天地 #日式叉燒 #日式餃子 #荃灣美食推介 #冬天必食 #一幻拉麵
2023-11-05