2024-03-22
天氣忽冷忽熱,心血來潮想飲肉骨茶暖暖肚上網search 下,發現大圍站附近有間捌哥正宗馬拉菜,只是10分鐘步程餐廳有2層,座位唔算多,環境乾淨企理,老闆亦好友善親切!我哋揀咗幾款招牌菜試試,肉骨茶果然名不虛傳⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯♡ 細滲 (肉骨茶) $106味道甘香濃郁,材料豐富,有經典肉骨茶嘅味道全部材料都好入味,內有一字骨、三層肉、豬手、雞腳、金菇、豆卜、杞子等等,非常暖胃,好啱愛美想養身嘅女仕們♡ 串燒半打 $108雞牛豬可以自由配搭,我就揀咗每款2串每串串燒都被蓋上濃濃沙嗲醬汁,花生味突出,帶點微微嘅甜味當中最推薦係雞肉串燒,肉質嫩滑,食落一啲都唔鞋口♡ 咖哩喇沙 $84湯底有點微辣,有椰奶香味麵底揀咗滲滲,材料份量好足,有滑雞、剝殼蝦、魚片、豆卜、炸腐皮、薯仔等等,所有配料都十分掛湯♡ 牛油咖央多士 $38多士香脆可口,配上馬來西亞地道咖央醬同冰凍鮮牛油,邪惡得嚟,仲食到陣陣椰香斑斕味,口感同味道完全提升到另一層次所以大家千祈唔好慳嗰幾蚊,一定要選配有牛油的咖央多士😋另外,我哋揀咗呢2款馬來西亞地道飲品試試,♡ 怡保白咖啡(凍) $22♡ 馬來西亞茶(凍) $22兩
天氣忽冷忽熱,心血來潮想飲肉骨茶暖暖肚
餐廳有2層,座位唔算多,環境乾淨企理,老闆亦好友善親切!
我哋揀咗幾款招牌菜試試,肉骨茶果然名不虛傳
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯
♡ 細滲 (肉骨茶) $106
味道甘香濃郁,材料豐富,有經典肉骨茶嘅味道
♡ 串燒半打 $108
雞牛豬可以自由配搭,我就揀咗每款2串
每串串燒都被蓋上濃濃沙嗲醬汁,花生味突出,帶點微微嘅甜味
當中最推薦係雞肉串燒,肉質嫩滑,食落一啲都唔鞋口
♡ 咖哩喇沙 $84
湯底有點微辣,有椰奶香味
♡ 牛油咖央多士 $38
所以大家千祈唔好慳嗰幾蚊,一定要選配有牛油的咖央多士😋
另外,我哋揀咗呢2款馬來西亞地道飲品試試,
♡ 怡保白咖啡(凍) $22
♡ 馬來西亞茶(凍) $22
兩款飲品味道香濃,奶香幼滑,配上咖央多士簡直係Perfect match!