2013-08-12
晚飯就試下新商場V CITY, 18:30到1/F, 但人山人海, 鄰近店的上海BO BO 要等30 張枱,”風”壽司要等100張枱, 但PEPPER POWER 等2 張枱,等了15分鐘就有位。食品味道真係好普通,但唔叫得上好食, 試了以下:1. 咖哩牛腩飯: 椰汁味重, 不辣, 適合不吃辣的人, 聽到隔離台話牛腩唔入味 ,HK$5X2. 炸蝦餅: 似豬肉餅, 食不到有蝦肉味道. HK$4X3. 串燒半打(豬,牛,雞只可選一款): 牛, 淋不太硬, HK$5X飲品 三色冰1柸: D 三色條有點酸, 怪怪的 HK$23二人HK$17X, 食了30分鐘的晚餐。原來茶餐廳的模式 “ 快”, 食品上菜快, 收枱快, 店員不斷崔我們走,不斷收晒D碗碟, 店員企係我地隔離, 就連想飲埋柸荼都唔得。我的鄰坐2人位沒有人坐, 帶位員-- 經理 就叫了3個人入坐, 其中2個人坐下, 另一個人就企係我隔離等我張枱,我們只好埋單, 出到門口眼見只有 1 個人在等位。打算寫意見紙, 但問了3名店員, 都話沒有, 我問站在門口的帶位員--經理 , 他只給我白紙, 叫我寫, 我問他貴姓, 他不想答, 問他店舖
食品味道真係好普通,但唔叫得上好食, 試了以下:
2. 炸蝦餅: 似豬肉餅, 食不到有蝦肉味道. HK$4X
飲品 三色冰1柸: D 三色條有點酸, 怪怪的 HK$23
二人HK$17X, 食了30分鐘的晚餐。
打算寫意見紙, 但問了3名店員, 都話沒有, 我問站在門口的帶位員--經理 , 他只給我白紙, 叫我寫, 我問他貴姓, 他不想答, 問他店舖電話, 他話不記得。
他們的生意模式是否打算只做旅客生意, 沒有打算食客會再光顧??