2019-11-03 98 瀏覽
La Postre 係一間我想試好耐嘅餐廳,今日終於有人陪我去食了!!! 呢到嘅環境好舒服,座位又舒適,加上餐廳播著柔和輕快嘅音樂,可以令返左成日工嘅我地好好放鬆一下。我地兩個人叫左一個小食一個飯同一個甜品。芝士煎蟹餅蛋餅充滿蛋香味,芝士份量好多,多到有拉絲效果。開頭以為蟹鉗係裝飾,點知切開睇完來係連住啲蟹肉,蟹肉非常鮮味。西班牙海鮮炒飯2人份量都好大份呀,飯嘅面仲鋪滿左不同種類嘅海鮮,有青口,硯,大蝦同埋Parma ham,非常足料。而炒飯帶少少微辣加埋蝦仔,十分惹味。抹茶麻糬窩夫最後點少得甜品,作為抹茶控嘅我緊係要點返個抹茶麻糬窩夫啦。窩夫表面焗得好脆,加埋入面煙煙韌韌嘅抹茶麻糬,令到口感更加豐富。呢餐十分滿足,有機會會再來試下其他菜式同甜品

我地兩個人叫左一個小食一個飯同一個甜品

芝士煎蟹餅

西班牙海鮮炒飯

抹茶麻糬窩夫

呢餐十分滿足,有機會會再來試下其他菜式同甜品