2019-04-14 91 瀏覽
平時好少專登食日本嘢,因為都會驚中伏同埋男朋友無特別喜愛,但因為有朋友介紹呢到,有信心保證之下就試下😳呢到每個卡位個私隱度好高,獨立一排,唔怕講嘢好易俾附近聽到仲有兩間房係俾一大班人聚會嚟食,呢邊就要除鞋好似日本咁呢到啲歌好正,都係大家耳熟能詳嘅流行曲,但配咗日文歌詞,聽到都好想哼幾聲🎶岩蠔人生第一次食咁大隻蠔😳 唔需要再額外加調味,因為廚師已經準備好哂,上面放咗蔥絲同蟹子,係個蠔下面仲舖咗好多昆布,食落口個口感好正,滑嘅岩蠔再配上爽口嘅昆布!大到要分幾啖先食得哂,成隻蠔都勁鮮味,真係一啲腥味都無,未試過咁新鮮👍🏿燒咗嘅銀鱈魚呢個係我朋友成餐嘅top1,佢本身唔特別鍾意食壽司,但佢形容到同入口即溶嘅和牛無分別,放入口又係又輕,佢嘅油脂令佢一放入口就溶化了🤤活嘅車海老首先,我自己係唔鍾意食蝦嘅,成日出面會食到啲好黏嘅蝦肉,但呢到令我改觀,隻車海老係新鮮同埋肉質唔黏嘅👍🏿活嘅北寄貝平時食開熟嘅北寄貝,第一次試生嘅,原來都係會咁爽口👍🏿 呢到嘅海鮮真係全部都好新鮮!牛油蒜蓉炒 帆立貝、帶子、帶子裙邊、珍珠菇 一啲都唔油膩日本餐廳必備嘅燒鮎魚👍🏿 重點係佢係當下時令嘅,將佢燒到乾身、香口,再加

呢到每個卡位個私隱度好高,獨立一排,唔怕講嘢好易俾附近聽到

仲有兩間房係俾一大班人聚會嚟食,呢邊就要除鞋好似日本咁

岩蠔

燒咗嘅銀鱈魚

活嘅車海老

活嘅北寄貝

牛油蒜蓉炒 帆立貝、帶子、帶子裙邊、珍珠菇 一啲都唔油膩

日本餐廳必備嘅燒鮎魚👍🏿 重點係佢係當下時令嘅,將佢燒到乾身、香口,再加上佢嘅肉好濃味,好正

海膽帆立貝
海膽超級超級鮮甜,細細件壽司上面已經有咁多海膽🤤 帆立貝有輕輕燒過嚟,亦有少少調味,推薦大家每一啖都要咬齊三樣嘢,海膽、帆立貝同飯,個口感真係一流!入口就溶嘅海膽,帆立貝肉同飯嘅質感同味道超match,正!

火炙左口魚
救命!佢燒到入口既溶咁🤤 仲要帶有油份同脂香,食落口簡直係享受🤤 平時好少食左口魚,呢一刻先知原來咁好味。。。

白蝦壽司
又再一次挑戰食蝦,今次呢個口感仲特別,有啲位係直情覺得脆😳 完全無腥味,本身個味道唔太濃,可以點豉油來吃

最尾仲有個芝麻雪糕同豆腐雪糕,超高質,個芝麻雪糕仲會食到入面嘅芝麻碎

第一次試真係正嘅高級嘅日本餐廳,完全係喜出望外,高過哂我地嘅expectation,大推!🤩
2019-04-10