2018-10-08
自從前幾日飲過黑糖鮮奶之後,我對呢種飲品念念不忘,咁同朋友出旺角食完飯之後,喺肚飽情況之下,都忍唔住買咗杯黑糖珍珠厚奶飲!我朋友推介我飲大卡司,佢話佢飲過好好飲,咁我梗係立刻去買啦,店員問我杯飲品加唔加大,我梗係話加啦,可能係當時都仲係八點幾未到九點,所以都唔算係好多人買嘢飲,我等左大概6分鐘左右,就已經攞到杯嘢飲啦!咁杯野一到手,就發現係個蓋面度有個黑糖畫成嘅星星,我朋友就立刻同我講,插支飲筒落去,就會變成一對花嘅形狀,咁我立刻就做啦,又真係比我成功左喎!咁之後我就立刻攪勻杯嘢飲,杯野飲飲落口,立刻有一陣好香嘅黑糖味,而且唔會好甜,而奶香都好明顯,啲珍珠仲要好好味好有咬口,有好濃郁嘅黑糖味,真係超級好飲!我杯黑糖珍珠厚奶,係全甜同無少冰嘅,我唔知間舖本身有冇得少甜啦,但我唔建議咁做,因為本身杯嘢全杯都係奶,d黑糖攪勻後其實唔多甜嘅!
黑糖珍珠厚奶
咁杯野一到手,就發現係個蓋面度有個黑糖畫成嘅星星