懷孕的時候整整一年不能食生嘢,一坐完月,立即同老公去食大喜屋,貪佢價錢中價仲係任食,要食返夠本。本來諗住食殿大喜屋,但電話打極都無人聽,就轉左去食極尚大喜屋。冇預約嘅情況底下,我哋6:15去到唔使等位可以入去。雖然遲咗開始,但都有整整1小時45分鐘俾我哋食,其實都足夠。被安排左喺店比較入嘅位置,有少少油煙,不過都可以接受。而家嘅係用QR code去落單,比以前填紙仔方便好多,亦都環保好多,好抵讚👍🏻先來一碟魚生拼盤,所有食物都好新鮮,其中象拔蚌、油金魚、甜蝦同埋赤海蝦比較好食,其他就普普通通,而且魚生嘅選擇唔係好多。蟹腳非常乏味,可以不試。壽司方面:拖羅壽司冇乜魚味有點失望;海膽軍艦好足料,飯唔係好大而海膽大大嚿,任食壽司來講好抵讚。海鹽左口魚冇乜味,比起元氣差好多;有子胡椒鹽油金魚好香口,左口魚魷魚味兩者配搭好好,值得一試。熱食方面:推介天婦羅🍤尤其係炸蝦、甜番薯、南瓜同埋蟹柳。炸粉好薄,唔會有油炸味👍🏻叫咗個花膠煲,都幾多料味道亦不錯,細細兜兩個人剛剛好。頭先味道唔錯,不過唔係好夠熱頭先味道唔錯,不過唔係好夠熱。燒鰻魚個味道非常正,可惜都係唔夠熱。甜品方面:每人有一杯Häagen-

甜品方面:每人有一杯Häagen-Dazs雪糕,我哋揀咗比利時朱古力同埋seasonal嘅奇異果芒果。兩隻味道都好正,尤其是奇異果芒果非常之清新,好似食緊雪葩咁。仲有就係炸貓山王好值得的推介👍🏻鍾意食榴槤嘅人不容錯過。我先後叫咗兩次,每一次都係熱辣辣上碟,裏面嘅榴槤蓉份量好夠,榴槤味超香,任食來講係超班水準👍🏻
炸貓山王

最後想講飲品種類選擇好多,有甜又唔甜,有意有動。不過包裝熱飲其實只係室溫,而我另外都有點過熱茶,亦都係唔熱嘅,希望店家可以改善一下。
2019-09-07