2019-03-25 74 瀏覽
住附近,曾經食過嘅呢間嘅下午茶,記得公司三文治同炸雞脾味道唔錯,今日晚飯唔知食乜嘢好就同女朋友去返呢間冰室食。其實呢間冰室環境幾有特色,懷舊裝修,坐得舒服。今晚簡簡單單自己要個鹹魚雞粒炒飯,女朋友就要左椒鹽豬扒飯。鹹魚雞粒炒飯有驚喜,越簡單嘅嘢食火候要求越高。飯炒得粒粒分明,絕對有金鑲銀嘅感覺!生菜爽口,雞肉嫩滑冇雪味,鹹魚有咬口,鹹香,絕對唔係又梅又淋個一種。呢個炒飯茶記來講真係一百分。女朋友嘅椒鹽豬扒飯,雖然同平時嘅椒鹽豬扒有啲分別,豉油汁比較多,但個汁又確係出色!估計係自家製甜豉油,送飯一流。豬扒唔係鬆肉粉貨色,有咬口,而且夠大件,味道都唔錯。其實佢仲有好多特色飲品,好似支裝菊花茶等,不過我哋就叫返正正常常嘅。總括嚟講呢間冰室食物質素相當唔錯,下次去試埋個早餐先!

其實呢間冰室環境幾有特色,懷舊裝修,坐得舒服。
今晚簡簡單單自己要個鹹魚雞粒炒飯,女朋友就要左椒鹽豬扒飯。

總括嚟講呢間冰室食物質素相當唔錯,下次去試埋個早餐先!