2021-11-05
《海膽仔》終於嚟左呢間海膽專門店😍 話說我超鍾意食海膽~ 諗起嗰時去北海道正值海膽當造期食得好開心!知道呢間專門店已經bookmark 要去試下💗 (其實仲影左啲環境相不過嘢食太吸引唔夠擺😆)🍭波士頓海膽配波波飯+紫菜($268) 必食!間專門店好得意,一入面口係有個櫥窗,入面擺滿啲刺身,好似市場咁可以買賣~ 再行入少少先係座位~ 店員叫我地出去睇下想食咩海膽同魚生~ 海膽分左加拿大同波士頓!後者未試過,同埋店員話甜啲!食完之後強調建議大家點嚟試下!真係好鮮甜🤤 波波球飯好得意~ 夾埋紫菜+海膽一齊食超正!🍭油甘魚腩刺身($68)上到嚟o咗咀🤣 超級厚切!絕對係平時食開既2倍!厚切口感好正!滿口都係油甘魚腩😍🍭珍味丼($108)呢款menu 係冇既,類似係期間限定咁寫喺塊板上面~ 有鮑魚、希靈魚、三文魚、吞拿魚蓉、蝦同帶子😋 好多料~ 全部都新鮮好味!跟餐仲配埋麵豉湯,入面有蜆肉!🍭倍化帶子吞海膽($88)係好岩打卡既一碟菜!呢款海膽係加拿大海膽,食落真係冇波士頓咁甜🤣 帶子勁大舊好厚😍😍😍 成啖食落口好正,不過海膽會搶味~ 🍭火炙左口魚邊壽司($12)除左海膽刺身,當然唔少得壽司類啦
🍭波士頓海膽配波波飯+紫菜($268) 必食!
🍭油甘魚腩刺身($68)
🍭珍味丼($108)
🍭倍化帶子吞海膽($88)
🍭火炙左口魚邊壽司($12)
除左海膽刺身,當然唔少得壽司類啦!但因為我地叫左2個飯~ 所以壽司就咁點左口魚邊算!味道屬正常,好有油脂味~
佢既波士頓海膽真係大推😍 好鮮甜滿滿幸福感!店員啲服務態度都好好!仲要係良心小店,一定要支持下啦!