2024-01-15
北角🆕新裝修嘅-小龍焱🍲火鍋店充滿宮廷風,古式古香,感覺與別不同坐位寬敞,坐得好舒服離北角地鐵站只行兩分鐘,非常方便湯底點咗招牌🐉龍分天下鴛鴦($116)鴛鴦湯底分別係輕成都口味🌶️及蕃茄湯底🍅選的輕成都口味係麻辣湯底,香辣層次豐富,最正就係配合埋”一條龍”🐉嘅牛油,有濃郁嘅牛油香氣同麻辣味,超啱我同老公口味食物推介:⭐️九仙宮(巴沙魚/鮮蝦/毛肚/鵝腸/鮮鴨血/牛肉丸/ 桂花蚌/黃喉/海帶苗)呢個拼盤十分精緻,海鮮新鮮,而且分量啱哂兩個人,可以試多啲唔同款,最推介係牛黃喉,爽口好味,必點!⭐️精品雪花肥牛 + 精品肥牛 肥牛脂肪分布平均,好有牛香味,吸埋麻辣湯好滋味⭐️新西蘭高鈣羊肉肉質細膩,帶有濃郁的羊肉香味⭐️脆骨魚豆腐食落香口有口感,幾特別⭐️孜然羊肉串羊肉唔會有羊羶味,外酥內嫩,每一口都散發著濃郁的肉香⭐️紅糖糍粑 川菜必點,煙韌彈牙配埋黑糖,正醬料台都十分豐富,某啲醬料更係香港火鍋基本上食唔到的,就連火鍋專用的罐裝麻油都有👍🏻宜家唔洗北上都食到正宗四川麻辣火鍋啦😋
火鍋店充滿宮廷風,古式古香,感覺與別不同
坐位寬敞,坐得好舒服
離北角地鐵站只行兩分鐘,非常方便
湯底點咗
招牌🐉龍分天下鴛鴦($116)
鴛鴦湯底分別係輕成都口味🌶️及蕃茄湯底🍅
肥牛脂肪分布平均,好有牛香味,吸埋麻辣湯好滋味
⭐️新西蘭高鈣羊肉
肉質細膩,帶有濃郁的羊肉香味
⭐️脆骨魚豆腐
食落香口有口感,幾特別
⭐️孜然羊肉串
羊肉唔會有羊羶味,外酥內嫩,每一口都散發著濃郁的肉香
⭐️紅糖糍粑
川菜必點,煙韌彈牙配埋黑糖,正
宜家唔洗北上都食到正宗四川麻辣火鍋啦😋