2019-09-23 86 瀏覽
近日吃太多火鍋,轉下口味食下越南菜,午餐時間,都有好多人,但都有位不用等,坐低望下餐牌,價錢唔貴😊我食午餐都覺得又平又抵食,見下午茶餐牌仲平D👍炭燒豬頸肉檬粉——大大碗,豬頸肉又爽又脆口,檬粉配料菜類多,撈埋檬粉再加添一點酸甜汁,爽口又惹味👍牛肉湯河粉—-配有牛肉同牛丸,餸料又多,又係大大碗,認真抵食,牛肉鮮嫩滑溜,粉又滑湯夠甜👍杧菓糯米飯—-廚師用心,以新穎特別的日式手法做成一件壽司🍣款的杧菓糯米飯,別出心裁,有心思,面頭加上一些cream,味道也不錯👍食越南菜當然要配上正宗越南咖啡,愛喝咖啡的我,當然有要求,越南咖啡本身是很甜,因為大多會落很多奶,這裡的咖啡迎合了香港人的做法,不會太甜,而且咖啡☕️味道濃郁。凍—-越南咖啡——調配後加上冰亦不會令咖啡味沖淡,咖啡☕️一樣甘濃厚同好味😊熱—-越南咖啡☕️,當然味道更加濃郁,合曬我喝咖啡的要求.like👍一邊食之餘,見到中間有條路可以打通穿過隣鋪,多口問問,原來隔離舖是吃點心,都是同一老闆,鋪名叫(中心點)是吃點心的,甘又幾方便,如果想食越南菜,但又同時想食點心,又可以一齊叫來吃✌️✌️✌️👏👏👏👏無論環境,食物、侍應既服務又非常客氣同好有禮貌,認

無論環境,食物、侍應既服務又非常客氣同好有禮貌,認真抵讚,直得推薦的一間食肆👍👍👍👍👍👍