2023-11-28
一起食堂 • 灣仔呢間餐廳位於灣仔地鐵站附近位置,主打唔同款式嘅台式野食。餐廳特色推介有牛肉麵同豆乳湯底烏龍麵,今次兩者都試一試,尤其豆乳湯,比較少見較特別,所以決定試下😋😋..✅ 紅燒三寶牛肉麵 🐮 $102三寶指牛𦟌、牛肋條同牛丸。呢款牛肉麵非常有誠意,牛展好厚切,稔滑而且筋位融化;牛肋條同樣好厚而且軟稔;牛丸爽彈有勁道,夾雜牛筋係入面而且非常多汁!湯底香濃而且有酸菜係入面味道好夾,推薦!😙..✅ 特濃豆乳雞烏龍麵 🐔 $89豆乳湯嘅豆味好香,味道自然,其實同飲緊帶鹹味,較濃嘅豆漿嘅感覺一樣。雞卷厚實,總數有4件,每件都好大件,肉質嫩滑。整體味道唔錯,亦都推薦!😙..✅ 古早滷水拼盤 🧆 $78滷水拼盤好大份,入面有滷牛𦟌、雞翼、滷蛋、豬耳。牛𦟌一樣稔滑而且入味;雞翼都好稔好入味;豬耳保留爽脆質感,份量非常大份,適合2-3人食👍🏼
✅ 紅燒三寶牛肉麵 🐮 $102
✅ 特濃豆乳雞烏龍麵 🐔 $89