2024-09-27
每次經過金巴利道都見到呢間韓國餐廳排晒長龍,今次終於同朋友去試下,食過就知果然係名不虛傳,餐廳牆身貼滿好多各式各樣嘅韓國海報,令人置身韓國之中🇰🇷Mak So Sa $110餐廳drink list有好多款馬格利酒揀,如果覺得花多眼亂,可以揀呢款韓國特色cocktail ,以韓國米酒、燒酒同雪碧調製,再用傳統韓式金黃酒壼盛載,非常有feel😆😆土豆煎餅 $99呢隻煎餅同平時喺韓國舖頭食嘅普通煎餅完全唔同,呢款薯仔絲完全係主角,粉漿唔算太多,煎得非常脆口,而且唔油膩,再沾上酸酸甜甜嘅醬汁,非常開胃芝士泡菜炒飯 $120芝士迷必點🧀滿滿熱熔芝士佈滿飯面,每一啖米飯都充滿着芝士嘅香味,再加上米飯用泡菜炒香,味道酸酸辣辣,就算咁多芝士食落都唔會太漏粟米芝士炸雞 $195炸雞其實都幾抵食,$200唔使有全份🐥炸雞同樣都佈滿經火炙嘅芝士,沾滿每嚿炸得香脆嘅雞肉,咬開熱辣辣,好香口📌Ssal Bori Ssal (尖沙咀)地址:尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下B號舖🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #h
Mak So Sa $110
土豆煎餅 $99
芝士泡菜炒飯 $120
粟米芝士炸雞 $195
📌Ssal Bori Ssal (尖沙咀)
地址:尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下B號舖
🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)
#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong
#MakSoSa #土豆煎餅 #泡菜炒飯 #芝士炸雞 #SsalBoriSsal #香港韓國餐廳 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #香港韓餐 #韓式料理