2023-01-21 46 瀏覽
上星期係我哋嘅紀念日,見到上網好多人討論呢間法式餐廳,法國餐廳一向都係浪漫嘅象徵,所以我就偷偷地俾咗驚喜女朋友帶佢嚟呢度食😼 一開始先飲咗兩個西餐湯先!法式龍蝦湯好香龍蝦味!同之前去文華東方食既差唔多味,雖然唔係五星級酒店 但係都有咁上下水準👍🏻牛肝菌忌廉湯擺設非常精美,令人食慾大增!菌湯一定係我最愛!巴馬臣芝士黑松露薯條厚切薯條一直冇令我哋失望!配上黑松露做烹調,永遠都係最match嘅組合!廚師特登將巴馬臣芝士磨成碎,放喺碟嘅上面,我哋食薯條嘅時候就可以根據自己嘅喜好沾嚟食!法式西鰽鱸·椰菜花蓉·紅腰豆上菜嘅時候條魚仲熱辣辣,魚皮脆卜卜!椰菜花蓉都好有驚喜,食落去甜甜地,唔會好重牛油味,食完又唔會好滯喎,果然連細節都好重視👍🏻蒜片辣椒蟹肉扁意粉蟹肉份量適中,唔會過少,值得一讚係意粉調製時間剛剛好,容易咀嚼,唔會太硬,女朋友好喜歡!法式鵝肝忌廉扁意粉我哋兩個都係鵝肝控🤭令我最深刻嘅係,呢道菜鵝肝滿滿的,食完最上面最大舊嘅鵝肝之後,原來仲有好多我講係意粉入面,超滿足!甜品:自家製芝士蛋糕都幾好味,唔會好重忌廉味,所以食落去冇乜負擔👍🏻總括嚟講,呢間餐廳嘅價錢合理,對比起出面嘅,一定係紀念

一開始先飲咗兩個西餐湯先!
法式龍蝦湯

牛肝菌忌廉湯
擺設非常精美,令人食慾大增!菌湯一定係我最愛!

巴馬臣芝士黑松露薯條

法式西鰽鱸·椰菜花蓉·紅腰豆

蒜片辣椒蟹肉扁意粉

法式鵝肝忌廉扁意粉

甜品:自家製芝士蛋糕
都幾好味,唔會好重忌廉味,所以食落去冇乜負擔👍🏻

總括嚟講,呢間餐廳嘅價錢合理,對比起出面嘅,一定係紀念日嘅首選之一!