2022-11-17 67 瀏覽
朋友介紹我去依間屯門嘅燒蝦場,一坐低旁邊個蝦崗入面有好多大頭蝦望到已經好吸引。最興奮嘅係佢既生啤竟然係任飲,當然要飲番杯先啦,不過自己倒衰咗。佢熟食嗰度都轉得幾頻密,每次出去夾嘢食都有唔同嘅款式,全部熟食都做得唔錯,有啲出去食小炒嘅感覺。嚟到當然係食蝦啦,佢個爐火力好夠,試過去一啲個爐好弱嘅,燒到一肚氣。佢個海鮮區多好多選擇,花甲好甜、貴妃蚌就好鮮味、扇貝就不過不失、帶子同鮑魚係重點推介,真係唔係間間放題有任食,另外仲有好多款魚嘅選擇,不過今次就冇食到。燒咗幾輪其實都飽,佢好貼心,超級多款式之餘,仲有一個碌麵區,同埋花茶區,真係應有盡有。甜品選擇到出奇地多,因為我係雪條同埋雪糕怪,望到真係超級開心。