2010-08-19
之前都聽人說過"金水" D野好好吃, 好平, 在下午茶時段和宵夜時段都係六折,而且好多分店, 所以我同朋友在今個星期二就去了九龍城的分店.果日我地去到已經見到長長的人龍攞住”飛”係金水外面等候, 所以我同朋友都唔執輸快快脆攞張”飛”先. 大約等左10分鐘,開始有客人係Reception 位嘮吵, 可能因為等得太耐吧, 雖然客人好吵, 但係我覺得個Receptionist D 服務態度都幾好, 同客人講解等位情況之餘亦都盡量安排座位俾客人,而且D語氣都幾NICE 所以我地都好快有座位. 入左去之後, 環境都幾好, 幾乾淨同舒服因為係沙發, D 燈光都好柔和, 非常適合一大班朋友棸在一起. 開始點野食時, 因為有D不設六折, 問左個WAITER, 佢都好有禮貌同耐性. 亦都同我地有講有笑, 對間SHOP感覺同第一印象都唔錯. D 食物真係好平呀, 普遍d 壽司都係$10(好似三文魚壽司,八爪魚壽司,墨魚壽司…..),六折左之後都係$6 碟, 即係$3件, 平過百佳D 壽司($4.5, 特價時$3.2每件).以下係我吃過後,覺得最最好食+必食的食物: 1. 我覺得最好食係軟殼蟹手卷,
以下係我吃過後,覺得最最好食+必食的食物:
1. 我覺得最好食係軟殼蟹手卷, 非常爽口, 係全九龍城最好吃的, 而且又平, $23(正價), 我極力推薦.
2. 另一樣我推薦的係三文魚骨, 非常香口, 都係$25(正價)
3. 鵝肝壽司$36(正價), 正!
4. 牛俐串$17(正價), 正!
5. 軟殼蟹沙律$55(正價), 正!
6. 日式煎餃子$35(正價), 正!
7. 雞軟骨串$13 (正價), 正!
本人好愛壽司, 吃過不少店舖, 我覺得金水是最抵食的, 大家不防可以去試下.