2021-05-25
Long time no 𝐘𝐔𝐌 𝐂𝐇𝐀🤩🤩本身以為週末晚市食點心實好貴 點知人均只係$40幾!UPDATE: 蟹子燒賣🧡同黑金流沙包係必嗌!!🖤💟全日套餐 [$70]嗌全日套餐就包蒸飯一籠 點心兩件同飲品一杯 如果要佢啲招牌湯就再加錢 食完飯同點心已經飽飽地 加多一兩籠點心人均都唔會過$100!!!😍💜田園雙菇雞粒飯 ($56)呢個用荷葉包住嘅蒸飯 ⼀嚟到已經聞到陣陣荷葉香!!! 我覺得佢應該叫田園雙菇蒸雞飯 因為雞粒係大大舊嘅雞件 而我對於佢係雞件表示好滿意🤤雞夠嫩 菇又多 最加分係佢好多嘅菜芯切粒好健康我鍾意😆食蒸飯最怕食到稔badbad嘅飯 呢個飯係粒粒分明des!!!吸收到其他食材嘅香味但保持到夠乾身 加埋豉油 ARGHHHHH!!!!!!!!💛💜晶瑩蝦餃皇兩件 ($14)相比起飯嚟講 點心就中規中矩啦~ 蝦餃嚟講唔點食到肥豬肉 似係正常餃皮包住兩大隻蝦🤣蝦肉夠爽夠彈都好食嘅~💟魚湯蟲草花鮮竹卷 [$23]小中大點晚市會貴少少🤏🏻不過都有3大舊鮮竹卷 同蝦餃一樣 都唔係好食到豬肉🤣淨係食到瓜類嘅蔬菜多啲 見佢夠大舊都ok的~整體都係覺得幾抵食會再encore 只係非包類嘅點心
本身以為週末晚市食點心實好貴 點知人均只係$40幾!
UPDATE: 蟹子燒賣🧡同黑金流沙包係必嗌!!🖤
💟全日套餐 [$70]
💜田園雙菇雞粒飯 ($56)
💜晶瑩蝦餃皇兩件 ($14)
💟魚湯蟲草花鮮竹卷 [$23]
整體都係覺得幾抵食會再encore 只係非包類嘅點心冇特別驚艷到me 但絕對係晚市平價選擇!夜晚都想食下點心 又唔想食貴價藍色酒樓 呢間絕對會合你心意!佢仲有好多好特別嘅點心 遲啲試埋!