2025-08-17
幾年前舊公司搞聚會,我負責揀餐廳,當時我私心地揀左斗滾😂因為朋友推介話好正搞到我都好想試下。雞煲+海鮮+打邊爐先二百幾蚊位真係好抵,時至今日佢都係$268/位。今次嚟西環分店,呢個地方都幾大,仲有兩個入口。開頭落咗樓下見到佢哋啲neon sign好盞鬼。我5:30到咗,朋友未到,侍應叫我坐低飲住嘢等或者可以整少少雞俾我食住先,又幾貼心wor。不過我都係飲住嘢,係出邊拎啲水果食住等。一開頭食咗雞煲先,我哋兩個都係食得辣嘅,佢哋啲辣度唔係好辣,所以我哋揀咗中辣。上咗枱之後要炒四次,每次炒完計時2分鐘再炒,8分鐘後就食得啦。我仲加埋啲皇帝菜落去一齊炒😂芫荽都比我加咗兩兜!一路炒嗰陣時已經聞到好香,果日勁肚餓流晒口水咁喺度等🤤雞肉整體都係嫩滑嘅,入邊仲有豆卜,索曬雞煲啲汁😋食到咁上下侍應會問你使唔使加雞,唔使就可以蒸住海鮮先。食完雞煲啱啱好上盤海鮮。有成六款海鮮,鮑魚、扇貝、蟶子、海蝦、龍躉同花蜆,全部都係蒜蓉蒸。海鮮味道唔錯,蟶子、鮑魚、海蝦都彈牙。其實食完個海鮮都已經好飽㗎啦,但佢仲有得打邊爐咁冇理由唔試埋㗎😂喺佢哋社交平台留言仲可以任食手切牛頸脊。本身諗住食少少算啦,所以雪櫃啲火鍋配料都
其實食完個海鮮都已經好飽㗎啦,但佢仲有得打邊爐咁冇理由唔試埋㗎😂喺佢哋社交平台留言仲可以任食手切牛頸脊。本身諗住食少少算啦,所以雪櫃啲火鍋配料都冇乜點攞。點知佢一嚟即刻一人上一碟牛!食落牛味又幾濃wor,所以2碟食晒😁