2022-06-03
話說都有一段時間冇去食馬來西亞野😂不過今次就特登去試間新嘅🙈就係係大角咀嘅呢間麥金•麥金👍🏻佢款式好多又唔貴,仲要質素好👍🏻去開附近真係要試怡保芽菜雞配黃薑飯($68)呢個鍾意食黃薑飯嘅人真係可以試👍🏻佢嘅黃薑味真心夠香夠重👍🏻而且個飯又唔會太軟太硬,又夠曬粒粒分明🙈加上佢個雞又滑又有雞味👍🏻配埋一齊食真心正娘惹喇沙($68)呢個要讚下佢👍🏻首先淨係材料佢已經好豐富🙈🙈參參又煮得啱啱好👍🏻但佢嘅湯底真心要大讚,真係整得好濃好香👍🏻食落啖啖都幾香蝦味同佢嘅香料味🤤配埋好掛汁嘅參參,真係好正肉骨茶(細渗)($78)呢個一樣都好正,飲落藥材味好足🤭但又唔會太鹹,飲落真心好正好舒服🤗加上佢材料又好多,湯又可以任添😜真心好滿足椰香鮮油咖央多士($28)呢個係全餐最邪惡😜但係我嘅最愛🥳佢個多士烘得夠脆身🤩所以食落好香口,加上鹹香鹹香嘅牛油同甜甜嘅咖央醬好夾☺️食完真心再想食至於飲品我哋叫咗凍馬拉茶($22)同凍恐龍美祿($28),兩款都好好飲,尤其係恐龍美祿真心飲落勁濃😝鍾意美祿嘅一定要試佢
怡保芽菜雞配黃薑飯($68)
娘惹喇沙($68)
肉骨茶(細渗)($78)
椰香鮮油咖央多士($28)