2020-11-07
返返吓工見到廣告介紹呢間泰國嘢嘅芒果糯米飯~what!?$18!?有冇咁平呀!!!???搞到全日喺公司都囉囉攣,得閒就睇定地圖搵路,好想放工即刻沖去買!好唔容易等到放工,就9秒9執嘢去搵我嘅芒果糯米飯!🤣------直覺今次會打破我急步行嘅步速紀錄~開埋iwatch workout做record,結果用咗廿分鐘,行咗1.8km,平均11"27"/km~勁!!! 好無聊,我知🤣🤣------以防萬一,喺中途打咗電話問仲有冇4份糯米飯~你知啦~咁辛苦行到去先發覺賣晒⋯⋯就真係比悲傷更悲傷的故事⋯⋯(因為試過喇,唔係呢間,但又係芒果糯米飯⋯⋯又係滿心期待⋯⋯特登去買⋯⋯點知⋯⋯點知⋯⋯sorry~賣晒~下次請早啦!)已經受過血一般嘅教訓!今次醒目啦!打電話知仲有~就留咗4份,轉頭拎!加速!衝呀!距離我嘅芒果糯米飯又近一步!!!😍🤤講咁耐都未講到重點⋯⋯究竟呢個$18嘅芒果糯米飯好唔好食!!!???答案係好食!!痴線!18蚊一份!分量唔算多,預有 一罐圓罐午餐肉 咁上下大細~- 芒果件(係呀!係芒果件,唔係芒果片!!!)頭頭尾尾邊邊個啲片 細細舊冇得講啦~但有差唔多4-5件芒果鋪面~18蚊!咁
加速!衝呀!距離我嘅芒果糯米飯又近一步!!!😍🤤
答案係好食!!
- 芒果件(係呀!係芒果件,唔係芒果片!!!)頭頭尾尾邊邊個啲片 細細舊冇得講啦~但有差唔多4-5件芒果鋪面~18蚊!咁足料!仲要又甜又多汁!發緊夢?
- 黑糯米飯 同 白糯米飯 各半,黑糯米飯唔算太硬身,白糯米飯黏黏糯糯~唔會偏硬偏軟!啱啱好~就係咁簡單~糯米飯嘅分量係差唔多想塞爆個圓盒⋯⋯都係果句⋯⋯18蚊炸⋯⋯洗唔洗咁足料⋯⋯
美中不足嘅係椰汁可以加多小小啦~🤣(利申:係我特別鍾意椰汁先覺得佢小咗啲啦)
同埋買完搭車返屋企食完晚飯先食,啲芒果焗咗喺食物盒嘅時間長咗小小,影響到小小味道啦~不過呢個就係我自己問題,唔關鋪頭事喇~大家買咗都係要盡快食喇!好嘢唔拖得🤣
整體嚟講,無論係味道~分量~18蚊呢個價真係會嚇親你!
性價比超高!
我諗 椰汁 呢個問題 應該可以問吓店員可唔可以加多啲啲嘅🤣
呢間會再翻食!!
推介!👍🏻
芒果糯米飯
芒果糯米飯
題外話/補充資料:
店員超級有禮貌!!!