2019-06-09 253 瀏覽
一直都唔知葵芳有放題食,直到朋友帶我黎先發現呢度有間抵食放題。我地食既係午市放題,都只係$148一個人,比起出面其他同類型既店,性價比算高了。餐廳以工業風為主,裝潢好有特色,而且夠曬寬敞呢到既食物種類繁多,壽司、刺身、揚物、小食、串燒等都有,最勁係連火鍋都有,真係咩胃口都迎合到。而餐廳既自助區亦都好用心,即使係中午時間,都已經有各式各樣既蛋糕、甜品,飲品選擇都唔少,好多都係支裝。放題最重要一定係食物啦,以下呢五款料理都係高度推介大家試火焰XO醬和牛壽司︰和牛好細嫩,一啲都唔嚡,加埋XO醬其實幾特別。芝士牛油什菌︰什菌一向都係我既最愛,加埋牛油同芝士,好香濃。而其他既小食,例如炭燒雞肉串、鹽燒秋刀魚都係有水準之作蒜味單骨雞翼︰單骨超方便食用,而且炸得好酥脆,加埋蒜味,好香口蒜香燒蠔:蠔唔腥,好新鮮。加埋蒜都係比較惹味既配搭!刺身:食放題一定要點刺身啦,基本上刺身好食已經加好多分。而呢間既刺身都好有水準,我地點左三文魚、鮑魚片、甜蝦、甘鳥貝等刺身,味道鮮甜、色澤亮麗總括黎講,呢度既放題性價比高,食物選擇多,漏單少單既情況基本上都冇發生,值得一試
呢到既食物種類繁多,壽司刺身、揚物、小食、串燒等都有,最勁係連火鍋都有,真係咩胃口都迎合到。
放題最重要一定係食物啦,以下呢五款料理都係高度推介大家試

蒜香燒蠔:蠔唔腥,好新鮮。加埋蒜都係比較惹味既配搭!

2019-05-25