2019-10-30
吃貨朋友話我知呢間酒店做緊Promotion,like facebook就可以55折食buffet~仲要dinner buffet,所以二話不說即刻訂位去食!呢期做既buffet主題係細味東瀛~我最愛日本野所以呢個主題真係岩哂我~首先第一輪就食下冷盤先~沙律菜都幾多選擇,連羽衣甘藍都有~海鮮方面有長腳蟹、凍蝦、翡翠螺,生蠔就係另外一邊由師傅即叫即開,師傅果邊仲會serve埋刺身~生蠔我個人就唔多食~但朋友就試左話都幾鮮味~呢個價錢食到呢個質素非常滿意!我自己試左長腳蟹同凍蝦,長腳蟹蟹腳都幾多肉,肉質唔霉仲食到一絲絲蟹肉,凍蝦夠彈牙,配埋醬汁食兩者都好鮮味!番埋位冇幾耐侍應擺低左一碟天婦羅~原來每既首50位訂位既客就可以有一件海膽天婦羅,我係幸運兒之一真係好lucky~XD天婦羅熱辣辣炸起外脆內軟,食到海膽既鮮味,唔錯!熱盤方面除左大路既咖哩之外,仲有玉子燒、大阪燒、雜錦天婦羅~亦有師傅即場製作串燒、關東煮,熱辣辣食超正~關東煮同日本食既可以媲美~好味到湯都飲埋~~粉麵檔係另一值得推介~一筆起已經聞到好香,原來係湯底既香味~配料方面豬軟骨非常出色,煮得又軟又稔~麵底揀左拉麵~師傅煮得岩岩
粉麵檔係另一值得推介~一筆起已經聞到好香,原來係湯底既香味~配料方面豬軟骨非常出色,煮得又軟又稔~麵底揀左拉麵~師傅煮得岩岩好~麵質彈牙,連埋湯食一流!
甜品方面有好多精緻既蛋糕仔~特別既係有水信玄餅~平時想叫黎食一個都唔平~呢度可以任食~真係正~外表晶瑩剔透食落清爽唔過甜~未試過既一定要試試!另外白桃撻同杏仁撻都好驚喜~有咬口得黎唔死甜~仲有好香牛油味~平時CAKE SHOP賣$40以上冇走雞~
甜品區仲有個AREA可以係碟用朱古力筆寫字~眼見好受歡迎~個個夾完件蛋糕再寫上自己既心聲番埋位影相~隔離雪櫃就係放雪糕既地方~係杯裝既movenpick~超大愛~~~仲有4款口味~想食幾多都得!
總括黎講連埋加一3百幾蚊有咁豐富既dinner buffet真係超值~希望promotion唔好咁快完,可以帶屋企人再黎食過!