2021-11-29
見到呢間餐廳門口都有部電視宣傳佢地既各樣餸菜 全部都係用蛋整架!而啲蛋隻隻啲色都好橙黃好靚咁第一次去既時候 係試佢地既5色玉子燒 同埋 海鮮蛋包飯。當中包括左蕃茄仔、親子三文魚、蟹肉、鱈魚子沙律,同埋海藻醬。整體嚟講,雖然我本身好鍾意食甜野,但我都覺得玉子燒既甜味唔應該掩蓋左蛋味。畢竟蛋先係主角,而當佢係主力sell 蛋既質素,更加唔應該太甜⋯ 各種配料其實都太minor 好精緻 份量較小 所以帶出嚟既效果不太明顯。環數最好既話 應該會揀蟹肉,會更感受到不一樣既口感,多種層次。由於價錢也唔算高,當然海鮮份量都唔會多,相當合理。至於蛋包飯,蛋的確又香又滑,可惜唔夠汁,太乾身好難將所有白飯食晒。第二次光顧就試左明太子三文魚忌廉蛋包飯。最高有一堆明太子,好惹味,令刺激食慾。用嚟撈飯別有一番風味!依舊包飯既蛋有一定厚度,又滑身,特別有質感。鍾意食蛋既一定會覺得好滿足!打開左啲蛋之後仲有好多好香奶味好creamy 既汁撈飯 清晒成個都無難度~!絕對抵食!推薦!但見到牆有甲甴 雖然細隻 然後員工唔係好想郁去處理 好無奈
但見到牆有甲甴 雖然細隻 然後員工唔係好想郁去處理 好無奈