今日成33度,一行八人, 有細有大, 去完附近朋友嘅舖頭開張,就諗住去Tap坐低飲杯啤酒,點之激氣到震😠見到佢有人走,諗住啱喇有大枱,我哋喺門口等。。 女店員 (短頭髮戴眼鏡) 隔咗一陣出嚟同我哋度體溫, 出面氣溫真係好熱,個個大汗疊細汗,我哋有三個人過咗37.5度 ( 2個37.7,其中有個係抱住個小朋友,小朋友瞓咗覺) 。 店員話要再探過,我哋梗係冇問題,畀佢再探過,有兩個就變返正常溫度 (包括 抱著小朋友嗰個) , 跟住店員一粒聲都冇就入返去,我哋 全部人企喺出面以為等入座, 企咗喺出面都好耐(熱死人!😩) ,個店員行出嚟冇任何指示!我哋咪話點解有枱,我哋正常溫度嗰啲唔可以入去先呢😠!?!? 佢話溫度未正常嗰個要再探㗎喎, 我哋全部人冇得入去喎 !我哋問其他正常溫度嘅,有老有嫩,點解唔可以入去先呢🤔?未過溫測嘅朋友話自己可以完全唔入去! 但該店員態度仍然十分惡劣!完全冇諗住點樣幫我哋安排入座,更加冇體諒抱住小朋友嗰位,佢完全都唔想畀我哋入去結果我哋頂唔順啦, 無止境咁企喺門口, 又熱又焗又戴住口罩, 所以就走咗。咁嘅服務態度真係好唔掂! 可能佢恃住大把生意啦🤷‍♀️🤦‍♀️

2020-06-28
下午茶