2016-08-12 1572 瀏覽
喺荃灣搵食咁耐都唔知原來有間大件魚生既日本野!諗住食下小食飲下野,不過見到個個都叫壽司刺身咁鬼大件,忍唔住叫左黎食,三文腩賣曬,有三文魚、火灸三文魚、三文魚籽、甜蝦~超級澎湃!以為係刺身先會厚切,估唔到壽司塊魚生都咁大塊同咁厚!女仔真係要3啖先食到,基本上一放入口,一係淨係咬到魚生咬唔到飯,而魚生都唔錯~幾肥美都新鮮!每款壽司都唔錯~飯都有加量,真係要量力而為先好叫😂輪到串燒,雞軟骨燒得夠香脆,表皮金黃色脆卜卜,一客有兩串~仲有燒三文魚頭同牛油炒蜆,估唔到整得咁好食!三文魚頭好大個,入面好多肉好嫩,肉汁係咁流出黎~皮亦燒得甘香,有軟骨係入面幾好咬,食呢個都幾飽!牛油炒蜆係意想唔到咁好食~用鐵板上令到牛油香氣四溢~原來加左檸檬汁之後味道大大提升!有牛油香之餘仲覺得酸酸地好開胃!就咁食多幾件會覺得漏左D,所以建議加檸檬汁好食好多呀!每樣野都有水準,當然唔能夠同高級日本食店比較,但係燒既功架有返咁上下,魚生都唔錯,而且好抵食!雖然座位逼左D, 有時要等位,仲有~希望可以賣啤酒類同其他日本飲品例如果汁酒、果汁汽水,淨係得可樂雪碧,好想嗌支Asahi配燒三文魚頭呀!
輪到串燒,雞軟骨燒得夠香脆,表皮金黃色脆卜卜,一客有兩串~
2016-08-02