2015-12-12 1662 瀏覽
有時候,真的覺得在香港生活真的不錯,這裏就是一個美食天堂!!對於超級喜歡吃日本菜和韓國菜的我,真的是想吃的餐廳一大堆,吃也吃不完!早就聽聞Doraya的定食好吃,尤其是午餐lunchset性價比很高~這次終于要來一嘗了,看看是不是別人口中那麽好吃~ Lunch set包括左沙律放題,可以自己中意拎幾多就幾多,而且有多達6款沙律醬汁選擇 沙律的確系非常開胃!我加左好多番茄醬,酸酸地,真係一個好好既前菜!  丼方面我就揀左藍鯨吞拿魚扒小丼,非常鮮美😍😍😋😋新鮮程度真係可以媲美日本築地當地食既!吞拿魚有火焰過,半熟既情況好正!好肥美!吞拿魚既魚香完全系充滿住整個口腔XD 另外仲有包埋烏冬(可選冷烏冬定熱烏冬),我叫左冷烏冬,味道系唔錯既,因爲凍食會感覺無甘濟!XD同埋配烏冬食果個汁好彩唔會太鹹~茶碗蒸蛋(都算滑,但覺得德美壽司既茶碗蒸好味D),小缽(係一堆酸酸地粉絲咁既野,呢個就麻麻地😂),同埋抹茶布丁🍵 抹茶布丁既抹茶味都好濃郁而且好滑👍🏼份量多真係超多,而且價錢衹不過系$98 (+10% service charge) !但值得一提的是,呢到既魚生真係好新鮮!果然系築底直送呢!!
有時候,真的覺得在香港生活真的不錯,
這裏就是一個美食天堂!!
這次終于要來一嘗了,看看是不是別人口中那麽好吃~
而且有多達6款沙律醬汁選擇

丼方面我就揀左藍鯨吞拿魚扒小丼,非常鮮美😍😍😋😋
好肥美!吞拿魚既魚香完全系充滿住整個口腔XD
另外仲有包埋烏冬(可選冷烏冬定熱烏冬),
我叫左冷烏冬,味道系唔錯既,因爲凍食會感覺無甘濟!XD
同埋配烏冬食果個汁好彩唔會太鹹~

同埋抹茶布丁🍵 抹茶布丁既抹茶味都好濃郁而且好滑👍🏼

但值得一提的是,呢到既魚生真係好新鮮!果然系築底直送呢!!

看到別人吃自選三色丼,大拖羅的肥美真的讓人口水直流!
下次黎我一定要食自選三色丼